Renovatie van de Heinenoordtunnel op de A29 Uitvoeringsperiode 2023-2024
15864
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15864,theme-bridge,bridge-core-2.1.9,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-4,qode-theme-ver-20.6,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-14942

Renovatie van de Heinenoordtunnel op de A29 Uitvoeringsperiode 2023-2024

Categorie
Verkeerstechnieken
Over dit project

De Heinenoordtunnel, gelegen op de A29 tussen Barendrecht en Oud-Beijerland, loopt onder de Oude Maas door en verbindt de Hoeksche Waard met IJsselmonde. Gebouwd in 1969, is de tunnel nu aan renovatie toe. Met dagelijks ongeveer 110.000 voertuigen die de tunnel passeren, is het van essentieel belang dat deze beschikbaar en veilig blijft.

Tijdens de renovatie worden de technische installaties en de systemen voor de bediening, besturing en bewaking vernieuwd. Er wordt een uniform systeem ontwikkeld dat ook bij toekomstige renovaties gebruikt kan worden, waardoor het beheer en onderhoud eenvoudiger en efficiënter gebruikt kan worden. Bovendien krijgt de tunnel een middentunnelkanaal met een vluchtgang en ruimte voor kabels van de tunnelinstallaties. Deze verbeteringen zullen leiden tot kortere afsluitingen en minder hinder voor de gebruikers.

Het project is uitgevoerd in opdracht van Rijkswaterstaat. En uitbesteed aan de firma Swarco (onderdeel van de aannemers combinatie Savera III) en wij als VSIT hebben het vertrouwen en de kennis mogen delen met de firma Swarco.

Wij zijn onder andere verantwoordelijk voor alle glasvezelverbindingen zowel voeding als secundaire verbindingen ten behoeve van meld en regelsystemen, inclusief het leveren van benodigde materialen.

VSIT heeft ook zorg gedragen voor de metingen en beproevingen ten behoeve van de oplevering voor eindgebruiker Rijkswaterstaat.